Autor: Põllumajandus.ee • 20. märts 2020

eAgronom tõi turule tarkvaraga integreeritud mullaandurid

Eesti idufirma eAgronom tõi turule mullaandurid, mis koostöös eAgronomi põllumajandustarkvaraga analüüsivad põllumaa mulla ja õhu andmeid.
eAgronom tõi turule tarkvaraga integreeritud mullaandurid
Foto: eAgronom

Mullaandurid mõõdavad temperatuuri ja niiskust nii mullas kui ka õhus. Andmed annavad põllumehele võimaluse paremini ennustada saagikust ning ajastada töid nagu külvamine, väetamine ja taimekaitse.

Viljatootja OÜ juhi Rubert Saluoksa sõnul on mullaanduritest olnud kasu harimis- ja külvamistööde ajastamisel. “Väga tähtis on mitte külvata seemet külma või liigniiskesse mulda. Mullaandurite abil nägime mulla temperatuuri dünaamikat, tänu millele nihutasime varakevadel tööpäeva algust hilisemaks,” rääkis Saluoks.

Mullaandurid on arendatud ja toodetud Eestis, mis tagab nende töö meie ilmastikutingimustes. “Mullaandurid võimaldavad eAgronomi põllumajandustarkvaral põllu kohta rohkem andmeid koguda, mis koostöös tehisintellektiga võimaldab meil pakkuda kliendile paremat teenust,” rääkis eAgronomi kaasasutaja Stenver Jerkku.

TASUB TEADA

eAgronom on 2016. aastal loodud Eesti idufirma. eAgronom pakub põllumajandustarkvara teraviljakasvatajatele, mis lihtsustab põllumehe paberitööd ning pakub võimalikke lahendusi ettevõtja töö ja tulevikuplaanide tegemise optimeerimiseks. Täna tegutseb eAgronom Eestis, Lätis, Poolas, Tšehhis ja Rumeenias.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960