Autor: Anu Jõgi • 3. aprill 2020

HKScani emafirma ostis tehase kinnistu

HKScani tehas Helsingis.
Foto: Andras Kralla
Rakvere Lihakombinaadi emafirma HKScan ostis Soomes 36 miljoni euro eest kinnistu Vantaas, kus asuvad ettevõtte tehas ja logistikakeskus.

Lihatootja rendilepingusse oli sisse kirjutatud eelisostuõigus, tegemist on tehinguga seotud osapoolega. Hind vastab pakkumisele, mille kinnistu omanik LSO Osuuskunta sai kolmandalt osapoolelt, teatab ettevõte.

„Meile on oluline tagada tegevuse jätkumine praeguses asukohas Vantaas veel kauaks. Vantaa tootmisüksuse ja logistikakeskuse tehnilis-majanduslik kasutusiga kestab 2030. aastateni välja,“ andis ettevõtte tegevjuht Tero Hemmilä pressiteate vahendusel teada.

Tema sõnul on ettevõtte eesmärk laiendada kinnistu omanikeringi selle arendamiseks, et vastata ka tuleviku vajadustele. „Kavatseme ka edaspidi tegutseda pealinna piirkonnas,“ ütles ta.

Tehing jõustub, kui seadusejärgne Vantaa linna ostueesõigusele tagatud kolmekuuline tähtaeg saab täis.

Pikalt raskustega maadelnud lihatootja HKSCan sai eelmise aasta viimases kvartalis üle 10 miljoni euro kahjumit, kuid see tulemus oli siiski parem, kui analüütikud kartsid. HKScani müük paranes möödunud aasta neljandas kvartalis 2018. aasta sama ajaga võrreldes ca 10 miljoni euro jagu ja ulatus 464 miljoni euroni.

Kui viie aasta tagusest ajast on HKScani aktsia üle kolme korra odavam, siis viimase kuu aja jooksul suurt langust toimunud pole, 2,02 eurolt on hind alanenud 1,92 eurole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960