Autor: Põllumajandus.ee • 23. aprill 2020

Põllumajandus ootab töökäsi

Tundub, et eelmisel aastal samal ajal võeti põllumajanduses hoogsalt uusi inimesi tööle, tänavu aga nii palju uusi töösuhteid ei sõlmitud, ütles statistikaameti andmeteadur Kadri Rootalu.
Põllumajandus ootab töökäsi
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Täna, 23. aprillil uuendas statistikaamet tööturu kiirstatistika eelmise nädala andmetega ja analüüsis möödunud nädala olulisemaid muutusi.

Statistikaameti andmeteaduri Kadri Rootalu sõnul paistab silma viimase nädala muutus põllumajanduses.

„Joonistelt on näha, et tegevusalal „Põllumajandus, metsamajandus ja kalapüük“ on töösuhete arv nii jaanuari kui ka eriolukorra algusega võrreldes suurenenud. Kui aga võrrelda eelmise aasta sama ajaga, on töösuhete arv väiksem. Tundub, et eelmisel aastal samal ajal võeti põllumajanduses hoogsalt uusi inimesi tööle. Tänavu aga nii palju uusi töösuhteid ei sõlmitud," selgitas Kadri Rootalu.

Joonisel näidatakse kehtivaid, uusi ja lõpetatud töösuhteid lepingu liigi järgi.
Foto: Statistikaamet

"Aastal 2019 suurenes 16. nädala töösuhete arvu nädal varasemaga võrreldes 1,5%, kuid sel aastal vaid 0,5%. Võib ka olla, et eelmisel aastal oli erakordselt sooja aprilli tõttu tööjõuvajadus suurem. Praeguste andmete alusel aga tundub, et põllumajanduses on tööjõuvajadus suurem, kui on leida töötajaid.“

Absoluutarvudes on eelmise aastaga võrreldes kõige rohkem töösuhteid lõpetatud töötlevas tööstuses ning majutuses ja toitlustuses.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960