Autor: Põllumajandus.ee • 8. mai 2020

Tallinna Botaanikaaias algasid alpinaariumi rekonstrueerimistööd

5. mail algasid botaanikaaias alpinaariumi ehitustööd, mille käigus korrastatakse rajatis ja mägitaimede kollektsioon saab seeläbi paremad kasvutingimused.
Remont alagas ka Tallinna Botaanikaaia palmimajas.
Foto: Tallinna Botaanikaaed

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul toimuvad sel aastal botaanikaaias ulatuslikud ehitustööd. „Kui märtsis algasid palmimaja ehitustööd, siis homsest alustame alpinaariumi rekonstrueerimistöödega. Ehitustööd mõlemal objektil lõppevad selle aasta lõpus,“ märkis Klandorf. „Alpinaariumi ehitustööde käigus uuendatakse kasvualad ja paekivist tugimüürid, niisamuti rekonstrueeritakse tiik koos voolukanalitega, rajatakse uued betoon- ja murtud paekiviplaatidest kattega kõnniteed ja trepid.“

Alpinaariumi külastajatele paigaldatakse istepingid ning osadele tugimüüride lõikudele rajatakse puidust kattega istekohad. Alpinaariumi rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni koostas OÜ Kivisilla ja ehitustöid teeb AS Terrat. Tööde maksumus on ligi 658 000 eurot.

Abilinnapea sõnul alustatakse tänavu ka uue majandushoone ehitustöödega ja uue kompostimisväljaku projekteerimistöödega.

LOE LISAKS:

Tallinna Botaanikaaia palmimaja läheb remonti

Botaanikaaia väliterritooriumil on juba alustatud tiikide puhastamise ja vetesüsteemi rekonstrueerimisega, millega parandatakse õuetaimede kasvutingimusi. Avamaal laiendatakse tänavu erikaariumis rododendronite ning teiste kanarbikuliste kasvuala ligi poole võrra ning uuendatakse pajuliste kollektsiooni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960