Autor: Liis Treimann • 11. mai 2020

Külvipäev vanalinnas

Ärimees Heino Viik külvab Tallinna vanalinnas Harju 30 platsile otra.
Foto: Liis Treimann
Reedel kell 15.30 külvame Harju 30 põllul vilja. Linn pole lasknud kinnistut 15 aastat sihtotstarbe kohaselt (äri- ja elamumaa) kasutada ent jumalavili kasvab rae käskudest ja keeldudest hoolimata, teatas maatüki omanik Heino Viik.
Foto: Liis Treimann

Pressile edastatud teates seisis veel: "Taust. Lisaks omaniku huvi järjekindlale eiramisele ehitas linn 2007. a võõrale maale (Harju 30 kinnistule) osaliselt Nõelasilma ja Trepi tänava tugimüüri. Kuigi kõik need aastad pole olnud võimalik kinnistut sihipäraselt kasutada (st linna enda poolt määratud maa sihtotstarbe alusel), on linn ise võtnud selle aja eest 70 000 eurot maamaksu (praegu 6000 € aastas). Kohtuotsust taastada kinnistul endine olukord linn ei täitnud ja omastas tagaselja krahmatud maaosa eelmisel aastal sundvalduse seadmise teel. Omaniku vaidlustuse peale leidis sel aastal kohus, et linn võis kinnistule sundvalduse seada eesmärgiga seadustada võõrale maale ilma loata üle kümne aasta tagasi rajatud ehitised. Linn põhjendas sundvalduse seadmist vajadusega ehitada tee sinna, kus juba enne oli tee.

Arusaamatu, et soovides maa sihipärast kasutamist või siis vähemalt võrdset kohtlemist, saad vastu aastaid kestva munitsipaalvägivalla."

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960