Autor: Põllumajandus.ee • 12. mai 2020

SEB: põllumehed ostsid esimeses kvartalis aktiivselt uusi traktoreid

Põllumajandusettevõtted hankisid esimeses kvartalis rohkem uusi traktoreid kui aasta tagasi, näitab Maanteeameti statistika.
John Deere traktorid on jätkuvalt populaarsed.
Foto: Erki Sõrmus

Traktorite müük kasvas tänavu esimeses kvartalis ligi 16 protsenti ning kokku müüdi Eestis 102 traktorit, võrreldes eelmise aasta sama perioodi 88-ga. Maanteeameti andmetel olid kõige populaarsemad margid Fendt, Valtra ja John Deere. Eelmisel aastal moodustasid esikolmiku John Deere, New Holland ja Valtra.

„Põllumajanduses valmistab hetkel suurt probleemi tööjõuga seodnuv. Täiendava kodumaise või võõrtööjõu kaasamine on keerulisem ning aeganõudvam. Lisaks on hetke olukorrast tingituna ja tarbimise vähenemisest tulenevalt surve piima kokkuostuhinna langusele. Kuid arvestada sektori olulisust, on põllumajandusettevõtete väljavaated palju paremad kui mitmes teises sektoris. Põllumehed soovivad jätkuvalt pangafinantseeringut kaasta, kuna hooajatöid ei saa edasi lükata ning suhtlus pangaga on aktiivne ja regulaarne,” kommenteeris SEB põllumajandussektori juht Andrus Mägi.

Mägi lisas, et põllumajandussektor on SEB jaoks strateegiliselt oluline segment. „Meil on aastatega kogunenud piisavalt kogemusi, et olla selles valdkonnas usaldusväärne ja pädev partner. Praegu ei ole erakorraline seisukord põllumajandust märkimisväärselt mõjutanud ja sellest tulenevalt jätkub sektori tavapärane finantseerimine.“

Eesti Panga statistika põhjal sõlmis põllumajandus- ja kalandussektor esimeses kvartalis 31 miljoni euro eest liisinglepinguid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960