Autor: Põllumajandus.ee • 18. mai 2020

Aiaomanikke kutsutakse loomaaiale kõrvitsaid kasvatama

Tallinna loomaaia ja DPD korraldusel toimuv igaaastane kõrvitsate vedu loomaaia asukatele ootab kõiki lähiajal kõrvitsaseemneid mulda panema, kuna sügiseti suurel hulgal kõrvitsaid loomaaeda saatvad koolid ja lasteaiad ei ole viiruse tõttu tavapäraselt tegutsemas ega ka kõrvitsate kasvatamisega alustamas.
Aiaomanikke kutsutakse loomaaiale kõrvitsaid kasvatama.
Foto: Inari Leiman

Iga aasta üha populaarsemaks muutuv kõrvitsapeo aktsioon kogus möödunud oktoobris loomaaia asukatele kokku rekordilised 23 tonni kõrvitsaid. „Suure osa kõrvitsatest on alati loomade poole teele pannud just usinad lasteaiad ja koolid üle Eesti, kes on võtnud seda alati hariva ja meeleoluka projektina. Kuna aga koolid on praegu kinni ja ka lasteaiad ei tööta päris tavapärases rütmis, siis ilmselt jäävad seekord paljud kõrvitsad istutamata,“ selgitas DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd.

„Seega loodame, et viiruse tõttu palju aega kodus veetvad inimesed tulevad appi ja istutavad ise oma aialappidele kõrvitsaid, et saaksime need sügisel loomaaeda viia,“ lisas Kivimurd. Kõrvitsad ei vaja ka väga palju hoolt ja DPD transpordib kõrvitsad loomadele täiesti tasuta ja igast Eesti otsas.

„Nähes, kuidas inimesed selle kriisi ajal tavapärasest veelgi usinamalt e-poodidest endale kodudesse ja suvilatesse aiatöötarbeid ja -vahendeid on tellinud, võiks arvata, et huvi taimekasvatuse ja aiatööde vastu on vähemalt sellele kevadel suur,“ naeris Kivimurd. Praegu on just õige aeg ka kõrvitsaseemned mulda panna.

Möödunud sügisel jõudis loomadeni kokku 23 tonni kõrvitsaid, millest peale pidulikku kõrvitsapeo söömist on jätkunud loomaaia asukatele kevadeni välja. Kõrvitsaid saadeti üle Eesti ja ka saartelt. Suurim ühekordne laadung, mis kaalus kokku ligikaudu kaks tonni, pandi teele Viljandimaalt ühest aiandussaaduste talust.

Möödunud sügisel jõudis loomadeni kokku 23 tonni kõrvitsaid.
Foto: Inari Leiman

Lisaks kõrvitsatele on head inimesed loomaaiale saatnud ka õunu, porgandeid, peete, kapsaid ja kaalikaid.

Oktoobris toimuval loomaaia kõrvitsapeol käib loomade toitmine käsikäes hariva jutu ja loomade vaatlemisega, sest loomade reaktsioonid aedikusse tekkinud uue ja huvitava söödava vilja osas on alati erisugused ja põnevad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960