Autor: Põllumajandus.ee • 20. mai 2020

SEB: põllumajandustehnika liising kasvas nelja kuuga 16 protsenti

SEB Liising sõlmis esimese nelja kuuga ligi 13 miljoni euro eest põllumajandustehnika liisingulepinguid, mida oli 16 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil, mil SEB Liisingu selle sektori uusmüük ulatus ligi 11 miljoni euroni.
Liisingu abil soetatud vara koosneb traktoritest, kombainidest ja erinevatest järel-veetavatest seadmetest.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

”Nagu ikka koosneb liisingu abil soetatud vara traktoritest, kombainidest ja erinevatest järel-veetavatest seadmetest. Eraldi saab välja tuua kombainide finantseerimise, mida SEB Liising on käesoleva aasta alguses pakkunud tavapärasest rohkem. Aprillikuu liisingu uusmüük oli veidi kahanevas trendis, milles võis oma rolli mängida eriolukord, kuid nelja kuu kokkuvõttes näitas SEB-s põllumajandustehnika liisimine selgelt kasvu,” ütles SEB Liisingu juht Rein Karofeld.

Kui Eestis tervikuna kasvas traktorite müük esimeses kvartalis ligi 16 protsenti, siis koos aprilliga toimus neljaprotsendiline langus. Maanteeameti andmetel olid kõige populaarsemad margid Fendt, Valtra ja John Deere.

Eesti Panga statistika põhjal sõlmis põllumajandus- ja kalandussektor esimeses kvartalis 31 miljoni euro eest liisinglepinguid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960