Autor: Tõnu Tramm • 22. mai 2020

Teraviljakasvataja: valitsuse tööjõupoliitika ei päde

Andres Oopkaup
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
„Valitsuserakonna poliitika ei ole kindlasti põllumeeste seisukohast mõistlik. Mul ei ole vahet, kes on roolis ja mis keelt ta räägib, niikuinii on ta seal üksinda. Oluline, et ta teaks, mida ta teeb,“ ütles Kevili nõukogu esimees, teraviljakasvataja Andres Oopkaup saates „Ärikliendid roolis“.

Oopkaupi hinnagul ei päde valitsuserakonna retoorika kuidagi, et saadame ukrainlased koju ja nende asemele noored põllule kartuleid noppima. Iga vähegi jätkusuutlik põllumees ei korja ammu enam kartuleid käsitsi ning säästliku põllumajandamise on paljuski üle võtnud moodne tehnika.

„Tehnika aga suudab täita ka lolle käske. Ehk kui aastatega tippspetsialistiks koolitatud ukrainlane koju saadetakse, ei suuda ükski töötuks jäänud ettekandja teda asendada. Ka kutsekoolidest on pealekasv ebapiisav,“ nentis Oopkaup.

Tema sõnul süüdistatakse põllumehi pidevalt ka selles, et nad rikuvad keskkonda, ehkki tegelikult on keskkonnasäästlik majandamine ka põllumehele endale parim lahendus.

LOE LISAKS:

Maaeluminister: võõrtööjõud ei ole imeravim

Põllumehed pakuvad valitsuse liikmetele kiiret ümberõpet

Põllumehed: Maaeluminister Arvo Aller, tulge kohe tagasi!

„Meie eesmärk ei ole saada hektarilt maksimaalselt saaki. Meie eesmärk on saada maksimaalselt tulu võimalikult väikeste kuludega. Kui me paneme põllule midagi liiga palju, suurenevad kulud, kui liiga vähe, ei saa me saaki,“ ütles Oopkaup.

Nendel ja teistel põllumehi puudutavatel teemadel saad kuulata saatest Ärikliendid roolis. Lisaks Andres Oopkaupile on stuudios ka Neste Eesti Äriklientide müügiesindaja Rene Post. Saatejuht on Tõnu Tramm, saadet toetab Neste Eesti.

Kuula saadet siit:

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960