Autor: Põllumajandus.ee • 2. juuni 2020

Kiviaia taastamise tähtaega pikendati aasta võrra

8. mail 2020 jõustus maaeluministri määruse nr 2 "Kiviaia taastamise toetus" muudatus, millega pikendatakse toetuse saajatel, kes esitasid taotluse 2018. aastal, kiviaia taastamise tähtaega seniselt kahelt aastalt kolmele aastale.
Kiviaed Järvamaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Toetuse saaja võib taastada määruses sätestatud nõuetele vastava ja § 11 lõikes 3 nimetatud kiviaia määrangu kohase kiviaia kolme aasta jooksul alates PRIA poolt taotluse rahuldamise otsuse tegemise päevale järgnevast päevast ning esitada kiviaia taastamise aruande kolme aasta jooksul alates PRIA poolt taotluse rahuldamise otsuse tegemisest.

Kiviaedade taastamise toetuse eesmärk on aidata kaasa kõrge ajaloolise, kultuurilise ja maastikulise väärtusega traditsiooniliste põllumajandusmaastike elementide-kiviaedade taastamisele, et:

• säilitada ja suurendada maastike esteetilist väärtust;

• luua elupaiku ning suurendada bioloogilist ja maastikulist mitmekesisust;

• säilitada maastiku ajaloolist ja kultuurilist väärtust.

Ühe kalendriaasta jooksul on võimalik esitada PRIAle üks kiviaia taastamise aruanne.

Toetusega seotud info ning aruande vormi leiab PRIA kodulehelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960