Autor: Põllumajandus.ee • 11. juuni 2020

Ivari Padar: 5000 euro suurune tulumaksusoodustus toetab raskel ajal Eesti talunikke

Sotsiaaldemokraadid algatasid täna riigikogu tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, mille eesmärgiks on lubada talupidajatel arvata omatoodetud põllumajandussaaduste müügist teenitud tulust maksuvabalt maha 5000 eurot.
Ivari Padar: 5000 euro suurune tulumaksusoodustus toetab raskel ajal Eesti talunikke
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Eelnõu annab täiendava mahaarvamise õiguse nii neile talunikele, kes on füüsilisest isikust ettevõtjad kui ka füüsilisest isikust talupidajatele. Maaelukomisjoni liikme Ivari Padari sõnul väärivad talupidajatest toidu tootjad sarnast kohtlemist erametsaomanikega, kes said aprillis riigikogus kinnitatud lisaeelarvega võimaluse arvata aastas tehtud metsatehingute tulust maha 5000 eurot, mis on maksuvaba.

„See maksuleevendus on keerulisel ajal kahtlemata abiks talunikele, kes kannavad hoolt meie toidulaua eest. Eesti Talupidajate Keskliit tegi juba kuu aega tagasi maaelukomisjonile ettepaneku selle maksusoodustuse kehtestamiseks,“ rääkis Padar.

Muudatus on vaja jõustada tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2020, nii nagu see on seaduses kirjas ka erametsaomanike jaoks, lisas Padar.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960