Autor: Põllumajandus.ee • 3. juuli 2020

Esitluspäeva keskmes on vähelevinud puuvilja- ja marjakultuurid

Polli aiandusuuringute keskus ootab 16. juulil huvilisi vähelevinud puuvilja- ja marjakultuuride esitluspäevale. Juttu tuleb sordikollektsioonidest, sinise kuslapuu ja toompihlaka tähtsusest ning tootearenduskatsetest.
Tähk-toompihlaka viljad on kujult kerajad, purpurjasmusta värvusega ning söödavad.
Autor: Vikipeedia

Uute kultuuride kasvatamise kogemusi jagab spetsialist Mailis Vinogradov. Päeva esimeses pooles külastatakse vähelevinud kultuuride sordikollektsiooni ning kogutakse teadmisi katsetulemustest ja erinevatest sortidest. Seejärel annab teadur Reelika Rätsep ülevaate sinise kuslapuu ja toompihlaka tähtsusest lähtuvalt biokeemiliste ühendite sisaldusest. Muuhulgas tuleb juttu vähelevinud kultuuride tootearenduskatsetest ja paljundamisvõimalustest, millest räägivad teadur Liina Arus ja spetsialist Mailis Vinogradov. Välisesinejana kõneleb pihlakaveini valmistamisest veinimeister Külli Must Alatskivi Mõisamaitsed OÜst.

Esitluspäev toimub algusega 10.00 Polli aiandusuuringute keskuses (Uus tn 2, Polli küla, Mulgi vald, Viljandimaa). Programmi ja esinejatega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Osavõtt on tasuta ja esitlustegevus toimub „Teadmussiirde pikaajaline programm aianduse tegevusvaldkonnas” raames. Üritust toetab Euroopa Liit.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751