Autor: Põllumajandus.ee • 3. juuli 2020

Fotod: kontoritöötajad korjasid Marjamaa talu põldudelt maasikaid

Eile korjasid ligi 50 Tere ja Farmi piimatööstuse kontoritöötajat Marjamaa talus maasikaid, et kasutada neid hiljem oma toodetes. Eesmärgiks on seatud korjata ühe päevaga üks tonn maasikaid ja sellega kohalikku koostööpartnerit marjade valmimise kõrgajal aidata.
Eile korjasid ligi 50 Tere ja Farmi piimatööstuse kontoritöötajat Marjamaa talus maasikaid.
Foto: Jassu Hertsmann

„Maasikate ja kõikide muude viljade kasvatajad on üks osa toidutootmise ahelast ning me tunneme vajadust neid aidata, sest töötame samas sektoris,“ sõnas Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi juhatuse esimees Ülo Kivine. „Me ei tee seda omakasu eesmärgil – lihtsalt kurb oleks vaadata, kuidas Eesti maasikad põllule mädanema jäävad. Kaks meie tootmisüksust asuvad Lõuna-Eestis ning sealt tuleb suur osa meie piimast, seepärast valisimegi Marjamaa talu, sest sealt pärineb maasikamoos, mida paneme Emma kohupiimakreemi sisse.“

„Meie mure on suur ning seda peaks täna juba terve Eesti teadma,“ lausus Marjamaa talu peretütar Elke Lillemets. „Olen Tere ja Farmi kollektiivile südamest tänulik, et meile nagu välk selgest taevast appi tuldi – probleemi see ei lahenda, kuid veidi leevendab küll. Lisaks aitab see esile tõsta probleemi keerukust. Tänaste korjajate pikk tööpäev alles algab ning usun, et ega nad tegelikult päris täpselt ei tea, mis neid ees ootab. Maasikamoosi sisse lähevad ilma tupplehtedeta maasikad ning need tuleb sellisel kujul põllult ka noppida – see võtab algajatel korjamise tempot veel rohkem maha. Täna saame talus rõõmustada, et põllud on töötajaid täis, kuid sellest ühest päevast kindlasti ei piisa, et kõik maasikad korjatud saaks.“

Eile korjasid ligi 50 Tere ja Farmi piimatööstuse kontoritöötajat Marjamaa talus maasikaid. Fotod: Jassu Hertsmann

„Hakkasime maasikakasvatajate abistamist planeerima juba maikuus, kui selgus, et põllule võib jääda mitmeid tonne maasikaid ja seda pilti on endale väga raske ette kujutada,“ märkis Tere ASi turundusjuht Katrin Tamm. „Töökäte puudus Eestis on täna palju suurem probleem kui ainult puuduvad marjakorjajad, see valmistab raskusi toiduainetööstustele üldisemalt. Meie eelistame kasutada oma toodete sees kodumaiseid marju, kuid väga oluline on siinkohal ka hind, et püsida konkurentsis nii sise- kui välisturul.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960