Autor: Põllumajandus.ee • 3. juuli 2020

Pääsukesemärgi said 22 toodet

Pääsukesemärk on jätkuvalt Eesti kõige tuntum toidumärgis, mida viimaste uuringute andmetel tunneb 93 protsenti vastajatest. Turunduse ja müügi mõttes on tegemist olulise märgisega, sest 85 protsenti tarbijatest on nõus Pääsukesemärgiga toote eest rohkem maksma. Loe edasi, millised tooted eile Pääsukesemärgi said.
Pääsukesemärk on jätkuvalt Eesti kõige tuntum toidumärgis.
Foto: EPKK

Hindamisele esitati 24 toodet, millest Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt antava Pääsukesemärgi said 22 toodet. Kokku esitas oma tooteid hindamisele kolmteist ettevõtet, märgise said kaheteistkümne ettevõtte tooted.

„Pääsukesemärgi eesmärgiks on esile tõsta kodumaisest toorainest valmistatud kvaliteetseid tooteid, et tarbijatel oleks võimalik poes kergemini teha ostuotsuseid,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere.

Pääsukesemärgi kandmise õiguse said kolm piimatoodet, kaheksa lihatoodet, kaks kalatoodet, üks jahutoode, kaks leiba, kaks kooki/pirukat, kaks aedviljatoodet ning kaks alkohoolset jooki.

Pääsukesemärgi said tänavu 22 toodet

Farmi Piimatööstus AS: Täispiim 3,8-4,2%

Valio Eesti AS: Alma Piim 2,5%, Alma Täispiim 3,8-4,2%

Saaremaa Lihatööstus OÜ: Külmsuitsu veiseliha 80g, Saare lihaveise guljašš 270g, Saare lihaveise böfstroganov 270g, Saare lihaveise välisfilee lõigud 450g

Linnamäe Lihatööstus AS: Lihaveise sink pipradekooriga 100g, Põdraliha äkis 170g, Hirveliha äkis metsaseentega 170g

Liivimaa Lihasaaduste Wabrik OÜ: Mahe rohumaaveise hakkliha

Vettel OÜ: Õrnas soolas vikerforellifilee viilutatud 500g, Külmsuitsu vikerforellifilee viilutatud 500g

Lõuna Pagarid AS: Kodune rukkileib

RemedyWay OÜ: Mahe toortatra tume jahu

Eesti Pagar AS: Kodukandi koorikleib, Kirsi-kohupiimasaiake võiga, Rukki-mustikakook

Juurviljaait OÜ: Eelkeedetud kodumaine varajane kartul, Eelkeedetud kodumaine varajane kartul tilliga

Peenjoogivabrik Nudist OÜ: Rabarbra Eau de Vie: Rabarberiveini destillaat 40% vol, 350ml

Veinimõisnik OÜ: Erik Menved Pohlavein

Pääsukesemärki annab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda välja aastast 2000 ning märgist kannab hetkeseisuga kokku 285 toodet. Vaata siit ka kõiki teisi tooteid, mis aegade jooksul Pääsukesemärgi on saanud.

Mis on Pääsukesemärk?

Pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100% eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toodete valmistamiseks kasutatud tooraine päritolu kontrollitakse jooksvalt ka ettevõtetes kohapeal.

Märgi kasutamisõigust võivad taotleda kõik Eesti äriregistrisse kantud ettevõtjad, kes tõendavad dokumentaalselt toote valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu.

Komisjon Pääsukesemärgi konkursile esitatud tooteid hindamas
Foto: EPKK

Tooteid hindavad sõltumatud ekspertkomisjonid. Toodete hindamine toimub väljatöötatud kriteeriumide alusel, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe. Objektiivsuse tagamiseks hindavad eksperdid tooteid anonüümselt, ilma et nad teaksid konkreetse toote valmistajat ja kaubamärki.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960