Autor: Põllumajandus.ee • 3. juuli 2020

Riigikogu koguneb erakorralisele istungjärgule, et et arutada tööjõukriisi lahendamist

42 Riigikogu saadikut tegid parlamendi juhatusele ettepaneku kutsuda esmaspäeval, 6. juulil kella 12ks kokku Riigikogu erakorraline istung, et arutada tööjõukriisi lahendamise eelnõu.
Pea 400 võõrtöölisest lüpsjat võivad kaotada töö.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Istungi sisuks oleks Reformierakonna algatatud Välismaalaste seaduse muutmise seaduse (tööjõukriisi leevendamine) 192 SE esimene lugemine. Erakorralise istungi ettepanekul on 32 Reformierakonna fraktsiooni ja 10 Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni saadiku allkirjad.

“Põllumajandussektor vaevleb tööjõukriisi käes, mille on tekitanud valitsuse piirangud täiendava tööjõu kasutamisele. Meie eelnõu lubaks praegu Eestis viibivatel kolmandate riikide kodanikel jätkata töötamist aasta lõpuni, praeguse seisuga peaksid nad riigist 31. juulil lahkuma,” selgitas Reformierakonna fraktsiooni juht Kaja Kallas. “Kui valitsuskoalitsioonil on sisuline soov põllumehi aidata, siis vähim, mis nad teha saaksid, oleks arutada seda eelnõud.”

Kallase sõnul tuleks eelnõuga edasi liikuda kiireimas võimalikus tempos, et juuli lõpuks saaks seadus kehtima hakata.

Riigikogu esimees Henn Põlluaas kutsus 42 Riigikogu liikme ettepanekul kokku Toompea lossi istungisaali Riigikogu erakorralise istungjärgu 6. juunil kell 12. Erakorralise istungjärgu päevakorras on välismaalaste seaduse muutmise seaduse (tööjõukriisi leevendamine) eelnõu (192 SE) esimene lugemine. Istungjärk kestab kuni päevakorra ammendumiseni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960