Autor: Urmas Jaagant • 6. juuli 2020

Valitsus muutis meelt ja lubab võõrtööjõudu riiki

Autor: Liis Treimann
Valitsus otsustas täna, et võõrtöölisi ja välistudengeid lubatakse teatud tingimustel riiki tulla.

Peaminister Jüri Ratase sotsiaalmeedia lehel seisab, et Eestisse võib tulla töötamise või õppimise eesmärgil üle maailma, aga selleks tulen täita mitmeid tingimusi. Esiteks ei tohi tulijal olla koroonaviiruse haigusnähte. Kui inimene tuleb riigist, kus nakkuskordaja on alla 16, siis ta võib siseneda Eestisse piiranguteta.

Kui inimene tuleb riigist, kus nakkuskordaja on üle 16, siis koostöös tööandja või õppeasutusega peab talle olema tagatud transport Eestisse, riigisiseselt, elamine 14-päevase isolatsiooni ajal ning testimine saabumisel ja isolatsiooni lõpus. Töötama või õppima asuda alates 15-ndast Eestis viibimise päevast eeldusel, et tema isolatsiooni lõpus tehtud koroonaviiruse test on negatiivne.

Kuni 30. aprillini 2022 võib Eestis hooajatöötajana töötada kuni 180 päeva 365 järjestikuse päeva jooksul. 10 päeva jooksul sotsiaalministeerium, siseministeerium ja rahandusministeerium teevad ettepaneku hooajatöötajate palgakriteeriumide osas.

Valitsuse otsus sündis olukorras, kus täna tuleb riigikogus erakorralisel istungi alutlusele opositsiooni esitatud eelnõu, mille järgi saaksid Eestis olevad välistöölised jääda riiki kuni aasta lõpuni.

Välistööjõu küsimusele lahendust leidmata olid Äripäevale teadaolevalt mitmed Keskerakonna ja Isamaa saadikud valmis toetama opositsiooni eeelnõu.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751