Autor: Põllumajandus.ee • 9. juuli 2020

Juuli algus tõi Lõuna-Eesti põllumajandusse palju uusi töökäsi

Statistikaameti tööturu kiirstatistika põhjal oli jaaninädal tööturul vaikne, aga sellele järgnenud kuuvahetus tõi aktiivsust.
Heinategu Tartumaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Statistikaameti juhtivanalüütik Märt Leesmenti sõnul on taas äramärkimist vääriv primaarsektor, seekord aga positiivses võtmes. „Viimasel kahel nädalal on oluliselt kasvanud töösuhete arv põllumajanduse, metsamajanduse ja kalapüügi tegevusalal. Möödunud nädala lõpus kehtinud töösuhete arv jõudis esmakordselt pärast eriolukorda plussi ka eelmise aasta sama nädalaga võrreldes. Esile saab tuua Põlva maakonna, kus töösuhete arv on viimastel nädalatel märgatavalt kasvanud. Kasvu allikateks on olnud põllumajandusvaldkond ja ka sporditegevus ning lõbustus- ja vaba aja tegevused. Mõnedes teistes maakondades kasvas töösuhete arv põllumajanduses juba paar nädalat tagasi, näiteks Tartumaal ja osades pole kasvu üldse märgata. Võrreldes teiste piirkondadega paistab töösuhete arvu kasvuga selgelt silma Lõuna-Eesti. Paraku võis aga tõus toimuda liiga hilja, kuna näiteks sealsed maasikakasvatajad ei pruukinud endale õigel ajal tööjõudu leida,“ selgitab Leesment.

Statistikaamet alustas aprilli alguses erinevate valdkondade kiirstatistika avaldamisega, mis võisid viirusest tingitud eriolukorrast mõjutatud olla. Veebilehele Viiruse mõju Eestile koondatakse ka pärast eriolukorra lõppu andmed tööturu näitajate, ettevõtete käibe ja tööjõukulude ning suremuse kohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960