Inge Harmipaik PMKst tutvustas silole tehtavaid analüüse. Ettekande kokkuvõttes tõdes Inge Harmipaik, et kõige väärtuslikum sööt on ikkagi kvaliteetne rohusilo.
Uno Tamm ETKIst rääkis heintaimede sileerimise seirest, mida ETKI ja PMK korraldavad juba 2002. aastast. Uno Tamm tõi välja, et optimaalset koristusaega saab prognoosida efektiivsete temperatuuride summa abil.
Airi Külvet tutvustas Liivimaa Lihaveise innovatsiooniklastrit, mis algas 2017. aastal. Innovatsiooniklastri raames uuritakse järgmisi teemasid:
• Innovaatilised nuumarohumaad,
• Rohumaaveise liha kasulikkus tarbijale,
• Rohumaaveiste heaolu ja pidamistingimuste uuring,
• Rohumaaveiste portsjonkarjatamine,
• Verdimevad putukad.
Infopäev lõpetati innovatsiooniklastri raames portsjonkarjatamise katse jaoks rajatud rohumaadel.
Infopäeva ettekanded leiad SIIT.
Anu Toe, ETKI