Autor: Põllumajandus.ee • 20. juuli 2020

Nõo lihatööstus kasvatas käivet

Tootmine
Foto: Mari Luud
Mullu 7,3 protsenti käivet kasvatanud Nõo Lihatööstus suutis käibe tõusu hoida ka koroonapandeemia ajal.

Aasta esimese kuue kuuga kasvas ASi Nõo Lihatööstus käive ettevõtte teatel mullusega võrreldes 5,4 protsenti, ligi 17 miljoni euroni. 85 protsenti teenis ettevõte Eestis, eksport moodustas müügist 15 protsenti.

Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustüki sõnul mõjutasid esimese poolaasta majandustulemusi koroonakriis ja hoogsalt alanud grillihooaeg. „Möödunud poolaasta on kindlasti märgiline, sest sattusime ju ootamatult olukorda, kus väljas käimine oli piiratud ja suurem osa elust toimus kodudes – inimestel oli seega rohkem aega ise süüa teha," ütles ta.

Samas sai määravamaks ka hind: vähenes snäkktoodete ja ahjulihade tarbimine, kasvas aga näiteks suitsuvorstide, keeduvorstide ja sardellide müük.

200 töötajaga Nõo Lihatööstuse käive mullu kasvas 7,3 protsenti, 33,7 miljoni euroni. Müüdud toodangu maht kasvas aastaga 7,63 protsenti, 8654 tonnini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960