Autor: Põllumajandus.ee • 5. august 2020

CLAAS kombain: mitte üksnes suurepärane inseneritöö, vaid ka auhinnavääriline disain

Uus LEXION põlvkond võitis 2020. aasta alguses iF GOLD 2020 disainiauhinna. CLAASi disainerid Alain Blind ja Thomas Wagner on nüüdseks oma auhinna kätte saanud. See saadeti Harsewinkelisse posti teel, kuna pandeemia tõttu tuli Berliini Friedrichstadti palees toimuma pidanud pidulik auhinnatseremoonia ära jätta.
Thomas Wagner (vasakul) ja Alain Blind võtsid vastu LEXION kombainile antud iF Design Award auhinna.
Foto: CLAAS

Uus LEXION avaldas prestiižse rahvusvahelise disainiauhinna žüriile muljet oma ergonoomika ja disaini optimaalse kombinatsiooniga ning osutus valituks „Toote“ kategoorias. Üleni klaasitud kabiin, mis tagab juhile igas suunas hea nähtavuse, ja suurem viljapunker, mis tagab suurema tootlikkuse, olid eriti olulised tegurid, mis aitasid LEXIONi võitjate poodiumile. „LEXION on ettevõtte esimene ainulaadse Y-disainiga CLAASi mudel, mis on saanud sellise au osaliseks,” teatas Alain Blind, kes vastutab CLAASi disaini eest. „Y-disaini on kasutatud kõikides uutes iseliikuvates CLAASi masinates ning see kehastab dünaamilisust ja jõudu”.

See oli esimene kord, kui CLAASi tööstusliku disaini meeskond esitas taotluse auhinnale kandideerimiseks ja võitis kohe mitte lihtsalt auhinna, vaid kuldauhinna. iF GOLD AWARD on võistluse eriline lisaauhind, mis antakse toodetele, mis on tunnustatud disaineritest ja ettevõtjatest koosneva žürii arvates eriti muljetavaldavad. Kuldauhinna pälvisid 1500 võitjast ainult 75. Seega sümboliseerib see auhind silmapaistvaid disainialaseid saavutusi ja uuendusi.

iF DESIGN AWARD on maailmakuulus disainiauhind, mis antakse igal aastal valitud tööstustoodetele alates 1953. aastast.
Foto: CLAAS

iF DESIGN AWARD on maailmakuulus disainiauhind, mis antakse igal aastal valitud tööstustoodetele alates 1953. aastast. Sel aastal kandideeris auhinnale üle 7 000 toote enam kui 50 riigist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960