• 26.08.20, 07:49

Tallinna Botaanikaaed kutsub tomatipeole

28.–30. augustini toimub botaanikaaias näitus „Tomatipidu”, kus külastajatele on uudistamiseks eksponeeritud pea 120 põnevat tomatisorti.
Tallinna Botaanikaaed kutsub tomatipeole.
  • Tallinna Botaanikaaed kutsub tomatipeole.
  • Foto: Tallinna Botaanikaaed
Tomatite kasvatamine on aastatega muutunud üha populaarsemaks. „Maailmas ja ka Eestis on aretatud arvukalt tomatisorte, mille taimed on erineva kõrgusega ja lehestikuga. Viljad on erinevad kuju ja suurusega, alates mõnest grammist kuni isegi ühe kilogrammini. Väga vähesed teavad, et tomatite maitsespekter võib olla tavalisest hapukast kuni magusani ja seda erineva vürtsikusega. Näitusel saab näha ühevärviliste tomatite kõrval ka kahevärvilisi triibu- või laigumustrilisi, punaste ja oranžide kõrval ka kollaseid, roosasid ja peaaegu musti või valgeid,“ tutvustab algavat näitust kuraator Tiia Jaanus.
Näitus toimub koostöös Läti tomatikollektsionääri Valdis Pūliņšiga, kes jagab näitusel oma kogemusi tomatikasvatusest ning kaasa on võimalik osta eriliste tomatisortide seemneid. Nädalavahetusel toimuvad teemaekskursioonid nii eesti kui vene keeles.
Päevakava :

Artikkel jätkub pärast reklaami

29. ja 30.08 kell 12.00 ekskursioon toidu- ja maitsetaimedest Meelte aias (eesti keeles)
29. ja 30.08 kell 13.00 ekskursioon toidu- ja maitsetaimedest Meelte aias (vene keeles)
Tallinna Botaanikaaia väliterritoorium ja kassa on avatud iga päev kell 10.00–19.00 kasvuhooned 11.00–19.00. Sissepääs tavahinnaga.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele