Autor: Põllumajandus.ee • 1. september 2020

Põllumajandusamet palub teavitada posti teel saabunud, kuid tellimata seemnetest

Põllumajandusamet palub kõikidel Eesti elanikel, kes saavad pakke seemnetega, mida nad pole tellinud, teavitada Põllumajandusametit e-posti teel [email protected] ja võimalusel saata saadetisest foto. Saabunud seemned tuleks põletades hävitada, sest võivad olla saastunud ohtlike taimekahjustajatega ning kujutada ohtu Eesti loodusele.
Enne taimede ja taimsete saaduste Eestisse toimetamist tuleks uurida sisseveo tingimusi. Mõnede taimede, taimsete saaduste sissevedu on kolmandatest riikidest keelatud.
Autor: Pixabay

Mitmete riikide, näiteks Prantsusmaa, Saksamaa, Hollandi, Iirimaa, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide kodanikud on viimasel ajal saanud Hiinast, Singapurist, Taiwanist ja Malaisiast pakke seemnetega, mida nad pole tellinud ja millega pole kaasas lähteriigi riikliku taimeterviseteenistuse poolt väljastatud nõuetele vastavust tõendavat dokumenti ehk fütosanitaarsertifikaati.

Kõik Eestisse kolmandatest riikidest saabuvad seemned peavad piiril läbima taimetervise kontrolli ja neil peab kaasas olema fütosanitaarsertifikaat. Fütosanitaarsertifikaadiga on Eestisse lubatud importida ainult nendest riikidest, mille kontrollisüsteem on tunnistatud Euroopa Liiduga samaväärseks.

Lähem info taimede ja taimsete saaduste sisseveo tingimustest on leitav Põllumajandusameti kodulehel.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616