Autor: Põllumajandus.ee • 3. september 2020

Põllumajandusmuuseumis astuvad areenile Eesti parimad tõuloomad

Laupäeval, 5. septembril kell 10 algab Ülenurmel põllumajandusmuuseumis Tartu suur sügisnäitus "Tõuloom 2020", kus saab uudistada Eesti uhkeimaid veiseid, hobuseid, lambaid, linde, küülikud ja ka koeri.
Põllumajandusmuuseumis astuvad areenile Eesti parimad tõuloomad.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

"Tartu sügisnäitus toimub juba 26. korda ja kauneimaid tõuloomi tutvustatakse meie muuseumis 23. korda. Eesti Põllumajandusmuuseumi areenile koguneb Eestimaa tublimate tõuaretajate aastatepikkuse töö vili – kaunimad tõuloomad. Sel aastal peame meiegi arvestama viiruse tõkestamise meetmetega ja piirama külastajate arvu. Sellele vaatamata on oodata vahvat ja põnevat sündmust, kuhu tasub kindlasti tulla," rääkis SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merli Sild.

Tõuloomal on esindatud veised, lambad, hobused, küülikud, linnud. Toimub lamba ja küüliku näidispügamine. Lõuna-Eesti Koertekeskus esitleb erinevad koeratõuge. Kaasa saab elada Eesti meistrile Helena Kaalule, kes tori hobuse Cassanderiga demonstreerib koolisõitu.

Lisaks on avatud lasteala, toimuvad õpitoad, saab valmistada sõira ja leiba ning rukist külvata. Laadalt saab osta sügisande, istikuid ja rahvuslikku käsitööd. Loomade esitlusele eelneb Kaire Vilgatsi ja Paul Neitsovi kontsert.

Traditsiooniline suurüritus Tõuloom ja Tartu Sügisnäitus toob Ülenurmele Eesti Põllumajandusmuuseumisse hulgaliselt uhkeid loomi, põnevaid tegevusi, laadalisi, kontserdi, lusti ja avastamisrõõmu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960