Autor: Põllumajandus.ee • 18. september 2020

Valtra tõi turule täiesti uue 5. põlvkonna G-seeria traktori

Augusti lõpus esitles Valtra maailmale oma 5. põlvkonna G-seeria traktoreid - täiesti uut mudeliseeriat, mis koosneb neljast erinevast võimsusest ning Hitech, Active ja Versu tehnoloogiatasemest.
Valtra tõi turule täiesti uue 5. põlvkonna G-seeria traktori.
Foto: Valtra

Seeria asetub populaarse Valtra A- ja N-seeria vahele ning uute traktorite varustusse kuulub hulganisti kaasaegseid ja uuenduslikke tehnoloogiaid, muuhulgas on G-seeria ka esimene 105—145 hj võimsusvahemikku jääv traktor, millel on nii SmartTouch juhtimiselemendid kui ka põlluharimise täppisfunktsioonid. G-seeria Versu mudelite standardvarustusse kuulub Valtra Connect telemeetria. Samuti on olemas koormustundlik hüdraulika nii Active kui ka Versu mudelitel. Uus G-seeria on saadaval nelja varustustasemega: Basic, Comfort, Technology ja Technology Pro. Soovi korral saab tellija endale Soomes valmistatud G-seeria traktoreid, millele on lisatud konkreetse tellija vajadustele vastav erivarustus (valmistatakse tehase koosseisu kuuluvas Unlimited Studios).

„G-seeria on universaalne traktor, mida saab kasutada esilaaduriga töötamisel, taimekaitsetöödel, loomakasvatuses ja köögiviljakasvatuses, aga ka metsatööstuses ja teetöödel. Traktori nutikad funktsioonid tulevad kõigis neis töödes kasuks. Sellise universaalse traktori juhtimine peab olema lihtne, turvaline ja mugav, sellel peab olema võimas hüdraulika ning väga hea nähtavus. Üldkokkuvõttes on G-seeria kompaktne, ent võimas,” rääkis Valtra müügi ja turunduse asepresident Mikko Lehikoinen.

Valtra uusi G-seeria traktoreid on lihtne kasutada, hooldada ja komplekteerida. Traktor on loodud esilaaduriga töötamiseks ning sellega töötamisel on juhile tagatud parim nähtavus ja mugavus. Traktorit on võimalik seadistada vastavalt kasutaja individuaalsetele vajadustele. Jooksevkulusid saab tänu kohandatud finantseerimislahendustele ja hoolduslepingutele täpselt ette planeerida (Valtra Connect, Care and Go müügijärgsed teenused) .

Kaasaegne ja avar kabiin

G-seeria mudelitel on kaasaegne ja avar kabiin, millel on 5,7 m2 klaaspinda, sellest 0,35 m2 panoraamkatusel. Kabiini vedrustus, soojendusega peeglid, kliimaseade, kabiini alumine soojendussüsteem ja USB laadimispistikud, mis on saadaval lisatoiteallikaga, teevad juhi töötingimused veelgi mugavamaks. Sarnaselt suurematele Valtra N- ja T-seeria mudelitele saab G-seeria Versu mudelitele SmartTouch liidesega lisada samad SmartFarming funktsioonid. Active mudelid on saadaval ka automaatse roolimise ja põlluharimise täppisfunktsioonidega, mida saab aktiveerida SmartTouch Extend terminali kaudu.

Nagu Valtra traktorite puhul tavaks, sobib G-seeria lisaks põllu- ja farmitöödele ka metsa- ja teetöödeks. Metsatööde jaoks võib G-seeriat täiustada kitsaste poritiibade, terasest kütusepaagi, polükarbonaatklaasi, metsarehvide, pööratava istme ja kabiinikaitsega. Lisavalgustite pakis on neli esitöötuld ja kuus tagatuld, mis tagurdamisel lülituvad vajadusel automaatselt sisse, tehes töö pimedas mugavaks.

Mitmekülgne ülekanne paljude erinevate tööde jaoks

G-seerial on 24+24R ülekanne, millel on neli kiirust ja kuus Powershift käiku. Üleminekud erinevatele kiirustele on automatiseeritud. Seisupidur on integreeritud edasi-tagasi liikumise hoovaga ning juht saab programmeerida ka ülekandeseadeid. Kõige aeglasem töökiirus aeglustiga on kõigest 120 m tunnis, mis sobib väga hästi näiteks köögiviljakasvatuses töötamiseks.

Versu mudeleid saab vajadusel kasutada juhthoova abil ja ka teiste mudelite puhul ei ole tänu AutoTraction süsteemile vaja siduripedaali kasutada. Mäenõlval seismise funktsioon hoiab traktori paigal isegi järskudel kallakutel ilma, et oleks vaja pidureid kasutada, samuti hõlbustab see paigaltvõttu.

HiTech mudelitel on avatud hüdraulikasüsteem tootlikkusega 100 liitrit minutis, samas kui Active ja Versu mudelitel on koormustundlik hüdraulika tootlikkusega 110 liitrit minutis. Nii ette kui taha on saadaval kuni neli hüdraulikaplokki. Versu mudelid on saadaval kuni viie tagumise hüdrojaoturiga ja kuni nelja eesmise hüdrojaoturiga.

Tagumise rippseadme minimaalne tõstejõud on 50 kN kogu tõstealal, eesmise rippseadme tõstejõud 30 kN. Eesmine jõuvõtuvõll on lisavalikus. Võimalik tellida ka tagumine sünkroonjõuvõtt koos kahe erineva kiirusega.

Kõikidel mudelitel toimib lisavõimsuse rakendamine põllul töötades, kui kasutate B5 või kõrgemat käiku.
Foto: Valtra

Töökindel ja kompaktne AGCO Power mootor

Uue G-seeria jõuallikaks on usaldusväärsed neljasilindrilised 4,4-liitrised AGCO Power mootorid. Tänu mootori kompaktsusele on traktori mootorikate tavalisest madalam, mis tagab väga hea nähtavuse. Mootor vastab V etapi heitnormidele ilma heitgaasi ringluseta. Elektrooniline „wastegate” ja 1600-baarine Bosch ühisanumaga sissepritse tagavad kiire reageerimise ja suure pöördemomendi mootori erinevatel pöörlemiskiirustel.

Kõikidel mudelitel toimib lisavõimsuse rakendamine põllul töötades, kui kasutate B5 või kõrgemat käiku. Valtra traditsiooniline Sigma Power Boost on saadaval ka jõuvõtuvõlli jaoks.

G125 Eco on kütusesäästlik EcoPower mudel, mis võimaldab juhil valida Power või Eco režiimi vahel, vähendades niimoodi mootori pöörlemiskiirust, kuid suurendades samal ajal pöördemomenti kuni 555 Nm-ni. Valtra EcoPower mudelid säästavad loodust, raha ja samuti sinu kuulmist tänu madalamale müratasemele.

Eestikeelset lisainfot Valtra G-seeria traktorite kohta leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960