Autor: Põllumajandus.ee • 30. september 2020

Põllumajanduskonverents toob arutluse alla kliimamuutuste ja COVID-19 mõju sektorile

Sel reedel, 2. oktoobril kogunevad põllumajandussektori ettevõtjad ja valdkonna spetsialistid juba viieteistkümnendat korda Olustveres konverentsil „Põllumees kui tippjuht“. Konverentsil arutatakse muuhulgas jätkusuutliku põllumajanduse ja kliimamuutuste teemadel. Kaheksandat korda kuulutatakse välja põllumajandussektori tippjuht.
Arnold Pastak avamas eelmisel aastal konverentsi „Põllumees kui tippjuht“.
Foto: Oleg Harchenko

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on nii korraldajatel kui osalejatel hea meel, et kevadel edasi lükatud konverents saab olukorra kiuste siiski oktoobris toimuda. „Kuigi maailmas on viimase aastaga palju muutunud, ei jää põllumajandus väga olulise majandusharuna seisma. Seetõttu pakume juba viieteistkümnendat korda valdkonna tippjuhtidele, ettevõtete omanikele ja investoritele võimaluse turvaliselt kokku tulla ja Olustveres mõtlemisainet ning uusi visioone jagada,“ ütles Pastak.

Tänavune konverents keskendub Pastaku sõnul suurt diskussiooni nõudvatele teemadele, nagu COVID-19 mõjud, kliimamuutused ja jätkusuutlik põllumajandus ning üle ega ümber ei saa ka põllumajandussektori ja Euroopa tulevikust.

Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul kajastab konverents alati aktuaalseid teemasid ning tippjuhi tiitliga soovitakse esile tõsta põllumajanduses innovatsiooni toetavaid, aktiivseid, kogukonna arengusse panustavaid ja eeskujuliku ärieetikaga juhte.

Konverentsil kuulutatakse traditsiooniliselt välja käesoleva aasta põllumajandussektori tippjuht.

Lisaks astuvad konverentsil üles Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor ning COVID-19 tõrje teadusnõukoja juht Irja Lutsar, Tartu Ülikooli genoomika instituudi direktor Mait Metspalu, Swedbank AS juhatuse esimees Olavi Lepp, endine diplomaat Harri Tiido, kirjanik ja ajakirjanik Mart Kadastik, Vaklak OÜ juhatuse liige ja Põllumajandussektori tippjuht 2019 Margus Muld, Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg, Tallinna Ülikooli jätkusuutliku arengu dotsent Mihkel Kangur, Keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna nõunik Janika Laht, maaeluministri nõunik Ruve Šank, Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup.

Konverentsi korraldab alates 2006. aastast Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool koostöös Corpore Konverentsidega. Konverentsi ametlik koduleht: www.pollumeeskuitippjuht.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960