Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. oktoober 2020

Baltic Agro on 2020. aasta konkurentsivõimelisim hulgikaubandusettevõte

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda tunnustab ettevõtlusnädalal ettevõtteid, kes saavutasid parimad kohad konkurentsivõime edetabeli erinevates valdkondades. Konkursil osales kokku 1418 Eesti ettevõtet, millest tunnustati kolmeteistkümne valdkonna parimaid. Baltic Agrole omistati konkurentsivõimelisema hulgikaubandusettevõtte tiitel.
Mait Palts andis üle konkurentsivõimelisima hulgikaubandusettevõtte aukirja Baltic Agro juhile Ants Puustale.
Foto: Baltic Agro

“Igal aastal üllatab konkurentsivõime edetabeli kõrge koht paljusid ettevõtjad, kes sellist tunnustust ei osanud oodata. Tihti aetakse enda asja ning saavutatud edu ja selle märkamine jääb tahaplaanile,” sõnas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ning lisas, et just seetõttu on eriti tähtis, et märkame ettevõtteid, kes arendavad meie majanduskeskkonda ning kelle saavutatavad tulemused on eeskujuks teistele. “Veelgi enam, tugev konkurents sunnib meie ettevõtteid rohkem pingutama ja aitab kaasa mitte ainult koduturu arengule vaid võimaldab ettevõtetel edukalt siseneda ka välisturgudele,“ ütles Palts.

TASUB TEADA

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on koostanud Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabelit juba aastast 2003. Konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus majandusnäitajate põhjal. Arvestatakse kahe viimase aasta majandustegevuste näitajad: müügitulu, puhaskasum, omakapital, töötajate arv ning tööjõukulu.

Konkurentsivõime edetabel on osa Eesti suurimast ettevõtluskonkursist, mida korraldavad üheskoos kolm organisatsiooni: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ning Tööandjate Keskliit.

“Konkurentsivõime edetabeli võitjad on tõsised ja tublid Eesti ettevõtted, nende finantsjuhtimine hoitakse korras ja töötajad saavad motiveerivat palka. Heade tulemuste taga on aastatepikkune pühendunud töö ning nad oskavad hinnata oma kliente ja koostööpartnereid. Samuti reageeritakse kiirest turul toimuvatele muutustele ja ollakse innovaatilised,” ütles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Ta täiendas, et konkurentsivõime edetabeli võitmiseks ei piisa ühest välgatusest, ettevõte peab olema mitmekesiselt tugev ja sellise tulemuse saavutab järjepideva ja stabiilse hea tööga.

Baltic Agro on 2020 konkurentsivõimelisim hulgikaubandusettevõte

Baltic Agro on 2020 konkurentsivõimelisim hulgikaubandusettevõte.
Foto: Baltic Agro

Hulgikaubanduse valdkonnas oli osalemas 273 ettevõtet. Baltic Agro saavutas hulgikaubandusettevõtete hulgas konkurentsivõimelisima hulgikaubandusettevõte tiitli. Olulisematest näitajatest tooks välja selle, et Baltic Agro müügitulu oli 2019. aastal 277 160 000 eurot, puhaskasum 4 060 000 eurot, tööjõukulu ühe töötaja kohta kuus 4 137 eurot ja tootlikkus 1 töötaja kohta 2 431000 eurot.

Vaata konkurentsivõime edetabelit SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960