Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. oktoober 2020

Syngenta omandas Itaalia biotehnoloogiafirma

Itaalia biotehnoloogiafirma Valagro andis teada, et allkirjastas täna, 6. oktoobril, lepingu 100% oma osaluse ja vara üleandmiseks Syngenta Crop Protectionile. Pärast tehingu lõppemist jätkab Valagro oma praeguse juhtkonnaga ning säilitab oma kaubamärgi ja eristuva ärinime.
Valagro hiljuti avatud tehas Pirassunungas, São Paulos, Brasiilias.
Foto: Valagro

Valagro tegevjuhi Giuseppe Natale sõnul on nende ettevõtte missiooniks olnud läbi bioloogiliste lahenduste aidata saada põllumeestel suuremaid saake.

„See leping avab Valagro kontsernile kogu maailmas uued ja seni mõeldamatud kasvuväljavaated. Nüüd, kui oleme osa ettevõttest, kellel on Syngenta ressursid ja ambitsioon, on meil oma arenguks uued põnevad võimalused, et pakkuda põllumajandustootjatele veelgi rohkem võimalusi ja investeerida veelgi tõhusamalt põllumajanduse jätkusuutlikku tulevikku," ütles Natale.

Valagro põhitegevusalaks on põllumajanduses kasutatavate biostimulaatorite ja põllukultuuride eritoitainete uurimine, tootmine ja turustamine. Olles nüüdsest Syngenta omanduses, jätkavad ettevõtte Itaalias asuv peakontor, tehas ning teadus- ja arenduskeskus, ja ka teised tootmisettevõtted maailmas, oma tavapärast tegevust, tagades ettevõtte järjepidevuse koos praeguse tööhõive ja tootmistasemega.

Viimase 40 aasta jooksul on Valagro kasvanud Itaalia kauges piirkonnas asuvast väikeettevõttest ülemaailmseks rahvusvaheliseks ettevõtteks, nende tooteid müüakse enam kui 80 riigis. 1980. aastal asutatud ettevõttel on praegu 13 tütarettevõtet üle kogu maailma ja mis annavad tööd keskmiselt 700 inimesele. Valagrol on 2 tehast Itaalias, üks Brasiilias, kaks tehast Indias ja kaks Norras. Lisaks teatas ettevõte uue tehase rajamisest USA-sse.

Omandamine tugevdab Syngenta kontserni strateegiat pakkuda põllumajandustootjatele täiendavaid toote- ja tehnoloogiavalikuid ning toetab suunda muuta põllumajandus keskkonnasäästlikumaks ja jätkusuutlikumaks.

Syngenta Grupi tegevjuht Erik Fyrwald lausus, et see investeering rõhutab nende kasvupüüdlusi bioloogilise taimekaitse valdkonnas. „Investeering on ka osa meie 2 miljardi dollari suurusest kohustusest aidata põllumajandustootjatel kliimamuutuste tagajärgedega toime tulla ja parandada põllumajanduse jätkusuutlikkust,“ märkis Fyrwald.

TASUB TEADA

Valagrol on tugev kaubandus- ja tootmispositsioon ning valdkonna juhtiv tehnoloogia ja teadusuuringute suutlikkus.

Valagro toodab biostimuleerivaid aineid ja spetsiaalseid toitaineid, mida kasutatakse põllumajanduses, samuti aianduses ja tööstuses. Samuti valmistatakse spetsiaalseid koostisosi kasutamiseks toidus, kosmeetikas ja loomasöödas.

Eeldatavasti toob see tehing kaasa märkimisväärse sünergia kahe ettevõtte vahel, mis võiks aidata Valagrol veelgi edendada oma tegevust bioloogiliste ainete, eriti taimsete biostimulaatorite, biotõrje ja bioväetiste valdkonnas.

Tehingu finantstingimusi ei avalikustata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960