Autor: Põllumajandus.ee • 26. november 2020

Siret Kotka: väikesed mahetootjad väärivad igakülgset tuge

Riigikogu võttis vastu seaduse, mille tulemusel vabastatakse ettevõtte tunnustamise kohustusest väikeses koguses pakendamata mahetooteid turustavad isikud.
Siret Kotka: väikesed mahetootjad väärivad igakülgset tuge
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Seaduse jõustumise järel ei tohi pakendamata mahetoodete müük ületada 5000 kilogrammi aastas ja pakendamata mahepõllumajanduslike toodete müügi aastakäive ei tohi ületada 20 000 eurot või on sertifitseerimise võimalik kulu ettevõtjale suurem kui kaks protsenti ettevõtja müüdud pakendamata mahepõllumajanduslike toodete kogukäibest.

Riigikogu maaelukomisjoni kuuluva Siret Kotka sõnul kehtib erisus üksnes nendele ettevõtjatele, kes müüvad pakendamata mahepõllumajanduslikke tooteid otse lõpptarbijale. „Tingimus on, et mahetooteid turustavad isikud ei toodaks ise selliseid saadusi, ei ladustaks tooteid mujal kui müügikohtades ega impordiks tooteid kolmandast riigist kasutamata selleks alltöövõtjana teist ettevõtet,“ ütles Kotka.

„Igal juhul on oluline, et riik astuks samme mahepõllumajandust ning soodustaks sellega tegelemist. Mahepõllumajandusel on suur potentsiaal, juba ainuüksi kliimaeesmärke silmas pidades, sest see on keskkonnasõbralik tootmisviis, mis säilitab elurikkuse, puhta vee ja tagab heaolu taseme kõige paremas mõttes,“ rõhutas Kotka.

Seadus on kavandatud jõustuma 1. jaanuaril 2022. aastal.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751