Autor: Põllumajandus.ee • 8. detsember 2020

Riigikogu juhatus võttis vastu deklaratsiooni maaelu- ja regionaalarengu koostööst

Riigikogu juhatus võttis 7. detsembril Valges saalis toimunud kohtumisel Eesti omavalitsuste esindajatelt vastu deklaratsiooni maaelu- ja regionaalarengu koostööst.
Riigikogu juhatus V Omavalitsuspäeval.
Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Henn Põlluaas ütles deklaratsiooni vastu võttes, et maaelu ja regionaalpoliitika on valdkonnad, mis mitte kunagi ei muutu vähetähtsaks ning ei kao meie elust, kui me just ise ning tahtlikult ei tegutse vastupidises suunas.

Maaelu ja regionaalarengu koostöö deklaratsiooni ettepanekutes on rõhutatud, et riik, kes tahab olla jätkusuutlik, peab rohkem tähelepanu pöörama regionaalse ja kohaliku maaelu tasakaalustatud arengule. Riigikogu esimehe sõnul tagatakse nii kvaliteetne elukeskkond kõigile Eesti elanikele sõltumata elu-, töö- ja tegevuse asukohast.

UURI LISA: Maaelu ja regionaalarengu koostöö deklaratsioon

„Deklaratsioon viitab otseselt ka vajadusele täpsemalt välja töötada maaelu ja regionaalarengu kaugemad tulevikuvisioonid,“ viitas Põlluaas dokumendi sisule. „Lisaks põhimõtetele pakub deklaratsioon rea praktilisi haldusmeetmeid kujunenud olukorra suuremateks muudatusteks.“ Riigikogu esimees avaldas lootust, et lõppkokkuvõttes viib see välja reaalsete muudatusteni.

Põlluaas meenutas, et tänane üritus toimub Eestile keerulisel ajal, mil maailma on raputanud koroonaviirus. Selle põhjusena jäi oktoobris ära Eesti V Omavalitsuspäev, mis pidi seekord toimuma Saaremaal, kuid täna saadi väiksemas ringis kokku Toompeal.

Kohtumisel osalesid Riigikogu aseesimehed Helir-Valdor Seeder ja Siim Kallas ning omavalitsustegelased. Kohaletulnud vahetasid mõtteid Eesti tuleviku, maaelu ja regionaalarengu teemadel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960