Autor: Põllumajandus.ee • 14. detsember 2020

LEMKEN Karat 9 sobib ka ülimadalaks maaharimiseks

LEMKEN Karat 9, millel on DeltaCuti terad ja SeedHubi vahekultuuri külvik.
Foto: LEMKEN
Intensiivkultivaatorit Karat 9 on üle maailma edukalt kasutatud juba aastaid. Tänu kaheksale erinevale terakujule on kasutusvaldkond lai: seda seadet saab rakendada töösügavusel 5 kuni 30 cm ning alates madalast kõrrepõllu harimisest kuni esmase mullaharimiseni. Uued DeltaCuti terad (KG 35) võimaldavad nüüd maad harida eriti madalalt, kuni 5 cm töösügavusel.

Kogu töölaiuses toimuv madalharimine on eriti kasulik siis, kui tuleb kevadel mulla sisse talvine vahekultuur segada või kui on tarvis teha kõrrepõllu harimisel esimene ülesõit. DeltaCuti terad lõikavad talvise vahekultuuri alt korralikult läbi ning ei lase pinnasel rohkem vett kaotada. Lisades kõrrepõllu harimisel pinnase madala sügavusega kihti saagijääke, ergutatakse umbrohuseemnete ja isekülvi teraviljade ühtlast idanemist ning vähendatakse aurustumist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960