Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. jaanuar 2021

Liis Tuur: ühel päeval paneme üles suure sildi "See tehas siin on süsinikneutraalne!"

ASi E-Piim Tootmine arendusjuht Liis Tuur esines EPKK konverentsil „Toiduohutuse Kommunikatsioon“ rääkides lahti selle, mis nende ühistut ajendab ellu viima tegevusi, mis raputavad sektorit ja loovad paradigma muutuse ühiskonnas.
E-Piim Tootmine ASi Põltsamaa tehas.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Maailm on rohepöördes ja sel teemal räägitakse-kirjutatakse palju. Rohepöörde taustast rääkides tõi Liis Tuur välja, et aastal 2015 tuli kokku United Nations ja leppiti kokku 17 eeesmärki, mis kõik on läbi põimunud roheteemadest, looduskaitsest ja kliimaneutraalsusest. „Kui lugeda Bloombergi analüüse, siis Euroopa Liit täna usub, et sellisest rohepöördest saab Euroopa uus majandusmootor ja loodetakse, et Euroopast saab esimene kliimaneutraalne blokk. Ka Hiina on öelnud, et nende kliimaneutraalsus saabub aastal 2060. Viimases Bloombergi analüütikud kahtlevad, sest need kes Hiinas on reisinud, eriti tööstuspiirkondades, saavad aru, millel selline kahtlus baseerub,“ rääkis Tuur.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960