• 29.01.21, 10:05

Koda jagas Pääsukesemärke

Jaanuari lõpus toimus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt väljaantava Pääsukesemärgi ehk päritolu- ja kvaliteedimärgi „Tunnustatud Eesti Toit“ kandmise õigust taotlevate toodete hindamine. Hindamisel said positiivse hinnangu ja Pääsukesemärgi kandmise õiguse 10 Eesti toiduettevõtte 29 toodet.
Pääsukesemärgi sai ka Oksa Marjamaa Talu OÜ õunamahl.
  • Pääsukesemärgi sai ka Oksa Marjamaa Talu OÜ õunamahl. Foto: Pixabay
„Kõik Pääsukesemärgi saanud tooted on kvaliteetsed ja väga maitsvad, aga eksperdid tõid eriti esile Junimperium Distillery džinni „Blended Dry Gin“ ning väga maitsev oli ka Heimon Kala toode „Külmsuitsu leegitatud vikerforellifilee,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere.
Randpere sõnul on hea meel tõdeda, et märki taotlesid lisaks senistele Pääsukesemärki kandvaid tooteid tootvatele ettevõtetele ka viis uut tootjat, kes taotlesid oma toodetele Pääsukesemärki esmakordselt. Uustulnukad on Junimperium Distillery kahe džinniga, Tallinn Distillery meerummiga, Linaagro linajahuga, Kadarbiku Köögivili sai Pääsukesemärgi oma porgandimahlale, Heimon Kala aga vikerforelli soolatud ja külmsuitsutatud fileele.
Juba varasemast kodumaist toorainet väärtustavatest ettevõtetest lisandusid Pääsukesemärgiga toodete nimekirja Atria Eesti värskest kodumaisest sealihast valmistatud seitse toodet, Saidafarmi juustukrõpsud, Rõngu Pagari viis kondiitritoodet, Eesti Pagari kolm uudistoodet ja Marjamaa talu neli kodumaist mahla. Pääsukesemärki kannab nüüd kokku 69 ettevõtte 308 toodet. Kõige rohkem Pääsukesemärgiga tooteid leiab Eesti Pagari tootevalikust. Pääsukesemärk on Eesti tuntuim toidumärgis.
„Tavapäraselt hindab põllumajanduskoda uusi tooteid kaks korda aastas, aga seekord pidime sügisese hindamise Covid-19 tingitud probleemidest edasi lükkama ja pisut muutma ka hindamise korraldust. Hindamine viidi läbi koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega – täname keskuse töötajaid ja eksperte abi eest,“ ütles Randpere.
Pääsukesemärgi kandmisõiguse said jaanuaris 2021:
Oksa Marjamaa Talu OÜ: Maasika-punasesõstra-mustika mahl vähese suhkruga, Maasikamahl, Maasika-rabarberimahl, Õunamahl
Kadarbiku Köögivili OÜ: Porgandimahl
Atria Eesti AS – 7 värsket liha 400g pakendis: Soolapeekoni lõigud 400g, Böfsrooganov 400g, Minutipihv seakaelakarbonaadist 400g, Minutipihv sea välisfileest 400g, Peekonilõigud 400g, Sealiha guljašš 400g, Seaprae lõigud 400g
Saidafarm OÜ: Külmkuivatatud juustukrõps tilli ja küüslauguga
Junimperium Distillery OÜ: Junimperium Blended Dry Gin, Junimperium Rhubarb Edition Gin
Tallinn Distillery OÜ: Rogervik (meerumm)
Linaagro OÜ: Linajahu
Rõngu Pagar OÜ: Besee, Brita kook, Kamarull, Küpsis Kevadlill, Küpsis Keeleke
Eesti Pagar AS: Haputaina Pehmik, Kaera Röst, Kaerasepik
Heimon Kala OÜ: Õrnas soolas tilliga vikerforellifilee, viilutatud 90g, 500g, Külmsuitsu leegitatud vikerforellifilee, viilutatud 90g, 500g, Külmsuitsu vikerforellifilee, viilutatud 90g, Õrnalt soolatud vikerforellifilee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 30.09.24, 11:35
Ebastabiilne majanduslik olukord põllumajanduses: kuidas kaitsta saaki ja säästa targalt
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele