Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. jaanuar 2021

Müüdid ja tõed – miks mesilased surevad?

Erinevad rühmitused väidavad nagu mesilaste arvukus pidevalt väheneks, seda eelkõige pestitsiidide kasutamise tõttu. Mida näitavad erinevad andmed maailmast, vahendab geneticliteracyproject.org.
Mesilaste arvukus kasvab kogu maailmas.
Foto: Pixabay

Tegelikult kasvab mesilaste arvukus nii Põhja-Ameerikas kui kogu maailmas ning nende arv on aastaid kasvanud. Väide, et neonikotinoidide kasutamine põhjustab ülemaailmset meemesilaste suremust, pole samuti täpne. Mesilased seisavad silmitsi paljude muude terviseohtudega, mis põhjustavad mesinikele tõsist muret.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960