Autor: Põllumajandus.ee • 2. märts 2021

Sertifitseeritud seeme – kulu või investeering?

Viimase 15 aasta jooksul on põllukultuuride saagikuse kasvukõver Eestis olnud ülespoole. Palju on siinkohal kaasa aidanud Eesti põllumajandustootja teadmistejanu, tänu millele on paranenud ja arenenud kõik agrotehnoloogilised võtted – mullaharimine, külvitehnoloogia, väetamine ja taimekaitse. Ära ei saa unustada ka uute ja potentsiaalikate sortide kasutuselevõtte ja sertifitseeritud seemne kasutamise protsentuaalset kasvu, kirjutab Scandagra Eesti tootejuht Mikk Tagel.
Sertifitseeritud ja puhitud seeme.
Foto: Scandagra Eesti AS

Uued sordid on aretatud andma järjest kõrgemaid saake ning nende kasutuselevõtt peakski käima käsikäes koos teadlikuma väetamise- ja taimekaitsega. Aitavad ju needsamad uued sordid kasutada paremini ära mulda antavaid toitaineid ning paraneb taimekaitse efektiivsus ühe toodetud tonniühiku kohta. Kõik see aitab meil tootmisest tulenevat süsiniku jalajälge vähendada, mis tänapäeva maailmas muutub järjest tähtsamaks. Oluline on säilitada puhast elukeskkonda ka järgnevatele põlvedele sellisel kujul ning täna maailmas toimuv (kliimamuutused, viirused) annab selge signaali, et on viimane aeg midagi ette võtta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960