Autor: Põllumajandus.ee • 5. märts 2021

Lüpsjate haigestumine koroonasse seab ohtu toiduainetega varustamise

Põllumehed soovivad lüpsjate kiiret vaktsineerimist.
Foto: Meeli Küttim
Mitmetes Eesti loomakasvatusettevõtetes on töötaja haigestunud koroonaviirusesse ja seetõttu on temaga kokku puutunud laudatöölised suunatud karantiini, teatab Tartumaa Põllumeeste Liit.

Liit kirjutab pressiteates, et lüpsjad peavad olema kvalifitseeritud ja neid ei saa asendada suvaliste töötajatega. Võib tekkida olukord, kus enamik laudas töötavatest inimestest on ühe haigusjuhu tõttu karantiinis. Lehmad end aga ise ei lüpsa ja sead ei sööda, sestap võib tekkida häireid põhitoiduainetega varustamises. Samuti ei saa siis enam rääkida loomade heaolu nõuete täitmisest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960