Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. märts 2021

Agrone OÜ tugevdab juhtkonda

Alates 17. maist 2021 alustab Eesti ühes suurimas põllumajandustootmise kontsernis Agrone OÜ-s tööd juhatuse liikme ja tootmisjuhina tunnustatud Eesti põllumajanduse tippjuht ja 2017. aasta Aasta Põllumees, Margus Muld.
Margus Muld jätkab Agrone OÜs.
Foto: Andres Haabu

Margus Muld on lõpetanud Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini erialal ja varasemalt töötanud pikki aastaid Trigon Dairy Farming Estonia grupis. Peale Trigon grupist lahkumist on Margus Muld juhtinud Vaklak OÜ põllumajandusettevõtete gruppi.

“Mul on heameel tõdeda, et sain sellise huvitava ja väärika pakkumise kodumaisel kapitalil põhinevalt ettevõttelt, millel on selged ja ambitsioonikad plaanid oma suuremahulise tootmise süsinikuneutraalseks viimisel. Sellega seoses olen valmis võtma vastutuse, et üheskoos olemasoleva meeskonnaga viia Agrone OÜ kontserni ettevõtete tootmisprotsessides ellu rohepööre. Rohepöörde elluviimisega anname omapoolse panuse looduse säästmisse ning püüame sektoris olla üheks eestkõnelejaks näitamaks, et ka suurtes tootmisüksustes on võimalik toota loodust hoidvalt ja säästvalt. Samas ei saa ära unustada iga eestimaalase rolli selles protsessis, kuna just iga tarbija saab aidata looduse säästmisele ise kaasa, kui ta teadlikult tarbib neid tooteid, milliste pakenditelt nähtub, et just nende toodete tootmisega on jäetud meid ümbritsevale keskkonnale võimalikult väike negatiivne jalajälg,“ ütles Margus Muld.

Lisaks uuele tootmisjuhile alustas Agrone OÜ-s 2020. aasta kevadel tööd juhatuse liikmena ja finantsjuhina Jaanus Kaik. Uus finantsjuht on toonud kaasa täiendava võimekuse finantseerimise ja kapitali kaasamise võimaluste avardamiseks, et asuda põllumajandusettevõtetesse tegema suuremahulisi investeeringuid seoses rohepöörde elluviimisega. Jaanus Kaik on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ja enne Agrone OÜ-ga liitumist töötas Jaanus Kaik aastaid AS-s SEB Pank privaatpanganduse juhi ametikohal.

„Oleme Agrone OÜ meeskonnaga läbi viinud mahuka sektori ettevõtete konsolideerumise ja kasvatanud oma tegevusmahtusid nii piima- kui ka teraviljatootmise valdkonnas. Tulevikku vaatavalt ei ole aga enam nii oluline kui suured on sinu tootmismahud, vaid määravaks saab see, et kas sinu ettevõtete tootmisprotsessid on maksimaalselt keskkonda säästvad või mitte. Ka meie mõtleme igapäevaselt, et kuidas saavutada oma ettevõtete tootmisprotsessides süsinikneutraalsus ning selle raames oleme astunud esimesed sammud olemasolevate tootmisüksuste jalajälje kaardistamisel," põhjendas Agrone OÜ juhatuse esimees Raul Jeets meeskonna täiendamist. "Edasised arenguetapid vastavate eesmärkide saavutamiseks nõuavad aga selgelt suuremahulisi investeeringuid, uusi kompetentse ja kvaliteetset ning tulemusele orienteeritud meeskonda, mille tõttu motiveerime igapäevaselt olemasolevat meeskonda ja lisaks täiendame seda vajadusel ka oma valdkonna parimate asjatundjatega.“

Agrone OÜ ja tema tütarettevõtted moodustavad suurima kodumaisel kapitalil tegutseva põllumajanduse tootmisettevõtete grupi Eestis.
Foto: Agrone OÜ

Agrone OÜ ja tema tütarettevõtted moodustavad suurima kodumaisel kapitalil tegutseva põllumajanduse tootmisettevõtete grupi Eestis, mis tegeleb nii piima-, teravilja- kui munatootmisega. Agrone OÜ olulisemateks tütarettevõteteks on Põlvamaal asuvad Põlva Agro OÜ, Peri Põllumajanduslik OÜ ja Miiaste Põllumajanduslik OÜ, Pärnumaal asuv Vändra AS ning Valgamaal asuv Hummuli Agro OÜ. Vastavate ettevõtete farmide kvaliteetne piimatoodang katab ligi 7% kogu Eesti igapäevasest tarbitavast toorpiima kogusest. Agrone OÜ ettevõtted kasvatavad erinevaid põllukultuure ligi 13 000 hektaril, tootes aastas ca 34 000 tonni teravilja. Ettevõtte üks harudest Eesti Muna OÜ tegeleb aga igapäevaselt munatootmisega Põlvamaal – kohalik tarbija tunneb neid kaubanduses Muna Liisa brändi kaudu.

Agrone OÜ hoiab maaelu aktiivsena nii Pärnu-, Valga- kui ka Põlva maakonnas, tagades vastavates maakondades igapäevaselt töö ligikaudu 250-le inimesele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960