Autor: Ene Kärner • 15. märts 2021

Euroopa Komisjon tutvustas uut kaubanduspoliitikat

18. veebruaril esitas Euroopa Komisjon oma eelseisvate aastate kaubandusstrateegia. Avatud strateegilise autonoomia põhimõttele tuginedes aitab see ELi avatuse kaudu taastada majandust, toetades rohe- ja digipööret, samuti pööratakse värsket tähelepanu mitmepoolsuse tugevdamisele ja ülemaailmsete kaubandusreeglite reformimisele, et tagada nende õiglus ja kestlikkus. Vajaduse korral võtab EL oma huvide ja väärtuste kaitsmisel jõulisema seisukoha, kasutades selleks ka uusi vahendeid.
Plaanide järgi peaks ELi põllumajanduslike toiduainete kogueksport suurenema.
Foto: Pixabay

Vastates meie aja ühele suurimale väljakutsele ja tulles vastu kodanike ootustele, seab komisjon kestlikkuse oma uue kaubandusstrateegia keskmesse, toetades majanduse põhjalikku ümberkujundamist kliimaneutraalseks. Strateegia sisaldab mitmeid peamisi meetmeid, mis keskenduvad jõulisemate üleilmsete kaubandusreeglite kehtestamisele ja aitavad taastada ELi majandust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960