Autorid: Mait Kraun, Põllumajandus.ee • 13. aprill 2021

Sealiha hinnad on järsult tõusnud

Aprilli algust on põllumajandustoormete turgudel iseloomustanud volatiilsed nisuhinnad, sealiha kiire hinnatõus Euroopas, USA maisi tõus kaheksa aasta tippu ning piimahindade stabiliseerumine. Naftahinnad aga konsolideeruvad ning püsivad koroonaviiruse leviku tõttu surve all.
Sealiha hinnad on viimastel nädalatel Euroopas märkimisväärselt tõusnud.
Foto: Andras Kralla

Toidunisu hinnad on aprilli esimeses pooles olnud küllaltki volatiilsed. Kuu alguses hakkasid need kiiresti langema, sest tootmisootused on kasvanud ja nõudlus eksporditurgudel on tagasihoidlik. Viimastel kauplemispäevadel on nisule tuge pakkunud aga maisihindade kiire tõus. Nimelt tõusid maisi hinnad USAs pea kaheksa aasta kõrgeima tasemeni. Kahe nädala lõikes odavnes nisu 0,7 protsenti, 212,75 euroni tonnist. Viimase kolme kauplemispäevaga on hinnad aga üle 4 protsendi tõusnud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960