Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 5. mai 2021

Väikesed, kuid väekad võrsed

Võrsed, nende kasvatamine ja tarbimine on maailmas juba mõnda aega populaarsust kogunud – 1980ndatel California restoranimaastikul tutvustatud trend on viimastel aastatel ka Eestis üha enam tähelepanu saamas. Räägime lähemalt, millega on tegu ja kuidas võrseid kasvatada.
Mida väiksemaid ja värskemaid võrseid tarbida, seda rohkem vitamiine ja mineraale neist kätte saab.
Foto: Pixabay

Võrsed, tuntud ka kui mikrolehed, on väikesed, värsked ja vitamiinirikkad võrsed või lehed, mida saab kasvatada terve aasta vältel. Need lõigatakse söögilauale värskelt, neid võib süüa eraldiseisva snäkina või kasutada neid toiduvalmistamiseks, lisades neid smuutidele, salatitele, suppidele jms.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960