Võrsed, nende kasvatamine ja tarbimine on maailmas juba mõnda aega populaarsust kogunud – 1980ndatel California restoranimaastikul tutvustatud trend on viimastel aastatel ka Eestis üha enam tähelepanu saamas. Räägime lähemalt, millega on tegu ja kuidas võrseid kasvatada.
- Mida väiksemaid ja värskemaid võrseid tarbida, seda rohkem vitamiine ja mineraale neist kätte saab. Foto: Pixabay
Võrsed, tuntud ka kui mikrolehed, on väikesed, värsked ja vitamiinirikkad võrsed või lehed, mida saab kasvatada terve aasta vältel. Need lõigatakse söögilauale värskelt, neid võib süüa eraldiseisva snäkina või kasutada neid toiduvalmistamiseks, lisades neid smuutidele, salatitele, suppidele jms.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Baltic Vianco on Eesti turul kaubelnud põllumajandusloomadega 18 aastat, selle aja jooksul on sektoris palju muutunud ja muutumas. Tänu usaldusväärsetele partneritele välisturgudel ja headele klientidele kodumaal on ettevõtte juht Janek Mustmaa optimistlik, kuigi Eesti lihaveiste arv on kahe viimase aastaga kahanenud 10 000 ja lammaste arv 20 000 võrra ning üle Euroopa levib lammaste ja veiste viirushaigus sinikeel.