Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 5. mai 2021
Väikesed, kuid väekad võrsed
Võrsed, nende kasvatamine ja tarbimine on maailmas juba mõnda aega populaarsust kogunud – 1980ndatel California restoranimaastikul tutvustatud trend on viimastel aastatel ka Eestis üha enam tähelepanu saamas. Räägime lähemalt, millega on tegu ja kuidas võrseid kasvatada.
Mida väiksemaid ja värskemaid võrseid tarbida, seda rohkem vitamiine ja mineraale neist kätte saab.
Foto: Pixabay
Võrsed, tuntud ka kui mikrolehed, on väikesed, värsked ja vitamiinirikkad võrsed või lehed, mida saab kasvatada terve aasta vältel. Need lõigatakse söögilauale värskelt, neid võib süüa eraldiseisva snäkina või kasutada neid toiduvalmistamiseks, lisades neid smuutidele, salatitele, suppidele jms.