Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 6. mai 2021

Ettevõtjad: aiandushooaega edasi ei nihuta, kevad tuleb alati

Aiandusega tegelemine on hooajaline – kui kevadel taime ei istuta, siis on õige aeg möödas ja järgmine võimalus tekib alles aasta pärast.
Ajatatud taimed on hooajakaup, mille müüki kuude kaupa edasi lükata ei saa. Näiteks ka Sagro avas seetõttu ajutise müügiala, kust tellimuse peale kauba kätte sai.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Taimede ettekasvatus müügiks võtab samuti oma aja ja on täpselt rihitud – tarbija peab saama õiges suuruses ja elujõulise taime just õigel ajal. Lisaks tarbija soovile saada hooajalist kaupa, on kevadine taimemüük lille- ja noortaime kasvatajatele elulise tähtsusega, sest keskmiselt kolme kuuga tehakse 70% aasta käibest. Ka ei saa kõiki taimi müüa e-poes. Need on olulised faktid, mille toovad välja aiandusettevõtjad, kes olid nördinud valitsuse otsusest aianduskeskused sulgeda, pidurdamaks koroonaviiruse levikut.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960