Autorid: Helena Lasner, Põllumajandus.ee • 7. mai 2021

Austerserviku kasvatamisega saab igaüks hakkama

Järjest enam on kasvanud huvi koduaias erinevate seente kasvatamise vastu. Kõige lihtsam on alustada seenekasvataja kärjääri austerservikuga katsetades.
Põllumajandusuuringute Keskuse töötajad kasvatasid eelmisel aastal austerservikut oma koduaedades. Fotol Priit Penu seenepakk.
Foto: Priit Penu, Põllumajandusuuringute Keskus

Seenesõpru väga hea maitse ja aroomi ning mitmekülgse kasutamisega köitev austerservik on kasvukoha suhtes vähenõudlik – seda võib kasvatada lehtpuude kändudel, pakkudel, saepurul, õlgedel ning paljudel teistel tselluloosirikastel segusubstraatidel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960