Autor: Põllumajandus.ee • 19. mai 2021

Põllumajandusele on iseloomulik töötamine osalise ajaga

Statistikaameti 2020. aasta põllumajandusloenduse andmetel iseloomustab Eesti põllumajandustootmist koondumine ettevõttegruppidesse ehk kontsernidesse ning töötamine osaajaga ja teiste tegevuste kõrvalt.
Eesti 11 400 majapidamisest oli täisajaga töötajate osakaal vaid 37%.
Foto: Pixabay

Põllumajandusloenduse projektijuhi, statistikaameti juhtivanalüütiku Eve Valdvee sõnul toimub arvestatav osa Eesti põllumajandustootmisest suurtes ettevõtetes. „Lisaks on põllumajanduslike majapidamiste hulgas 314 ettevõtet, mis kuuluvad ettevõtete gruppidesse. Koondunud ettevõtete toodang moodustab umbes kolmandiku Eesti põllumajandustoodangust,“ kommenteeris Valdvee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960