Autorid: Kaarel Kallion, agronoom-nõustaja, Scandagra Eesti AS, Põllumajandus.ee • 19. mai 2021

Soojad ilmad panid taimed jõudsalt kasvama

Eelmise nädala ilusad ja soojad ilmad ning sademed on koostöös kevadiste pealtväetamistega pannud kultuurid jõudsalt kasvama ning korraga on vaja erinevatele kultuuridele teha mitmeid taimekaitsetöid.
Esimene kahjur, keda jälgida, on herne- ja oakärsakas, kes kahjustab tärkavaid herne- ning oakülve.
Foto: Kaarel Kallion, agronoom-nõustaja, Scandagra Eesti AS

Talirapsid viskavad kasvu eriti jõudsalt ning nii mõneski kohas jäi kasvureguleerimine vahele just seetõttu, et rapsides oli peavars kasvanud pikkuskasvu ja kasvureguleerimise toime ei ole enam nii tugev, kui varasemas kasvufaasis. Kuid, kes kasutas suurematel rapsitaimedel kasvuregulaatorit, siis ka kõikidel rapsi kasvuregulaatoritel on fungitsiidne toime ning muretsema, et toode läks rahvakeeli „tühja“, ei pea.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960