Autor: Põllumajandus.ee • 25. mai 2021

Kvaliteetne seeme on saagi alus

Põllumajandus- ja Toiduameti kontrollid näitavad, et 98% turustatavatest köögiviljaseemnetest vastab idanevuse nõuetele.
Kvaliteetne seeme on saagi alus.
Foto: Pixabay

Põllumajandus- ja Toiduamet kontrollis aasta esimese kolme kuu jooksul 13 hulgiladu, mis tegelevad köögiviljaseemnete turustamisega. Kontrolli käigus võeti seemnepartiidest 66 kontrollproovi, et olla kindel nende idanevuse nõuetele vastavuses. Kui viimase seitsme aasta jooksul tehtud proovidest vastas nõuetele keskmiselt 84% kontrollitud köögiviljaseemnepartiidest, siis sel aastal on tulemus 98% ehk ainult ühe proovi tulemus näitas nõuetele mittevastavust. Seemne kvaliteedinõuded on Euroopa Liidus kehtestatud seemne turustamise direktiividega ning Eestis taimede paljundamise ja sordikaitse seadusega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960