Osnabrücki rakenduskõrgkooli 243-päevane söötmiskatse kontrollis, milline on SHREDLAGE®-i sööda ja tavalise maisisilo puhul nuumpullide söödakulu, päevane juurdekasv, sööda seeduvus, vatsa pH ning rümba väärtus.
Foto: CLAAS
Alates SHREDLAGE®-i meetodi kasutuselevõtust 2015. aastal Euroopas (2010. aastal Põhja-Ameerikas) on MCC SHREDLAGE®-i maisipurusti intensiivtöötlus ja 26–30 mm lõikepikkus vaimustanud paljusid piimatootjaid.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.