Autor: Põllumajandus.ee • 11. juuni 2021

Eelmisel aastal turustati enim umbrohutõrjevahendeid

Statistikaameti andmetel turustati Eestis 2020. aastal toimeaine kogusesse ümberarvestatuna 784 tonni taimekaitsevahendeid. Enamiku sellest moodustasid umbrohutõrjevahendid, turustati ka kümne viimase aasta suurim kogus seentõrjevahendeid ja kasvuregulaatoreid.
Põllumajandusettevõtted kasutasid 2020. aastal 611 tonni taimekaitsevahendeid.
Foto: Pixabay

Möödunud aastal müügile lastud taimekaitsevahenditest 65% moodustasid umbrohutõrjevahendid, 18% seenhaiguste tõrjevahendid, 14% kasvuregulaatorid ja 2% putukatõrjevahendid. Aastaga kasvasid kolmandiku võrra seenhaiguste tõrjevahendite ja kasvuregulaatorite turustatud kogused. Putukatõrjevahendite kogus vähenes poole võrra ning veidi kahanes ka umbrohutõrjevahendite müüdud kogus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960