Autor: Põllumajandus.ee • 14. juuni 2021

Euroopa Parlament toetas loomakasvatuses puuride kasutamise lõpetamist

10. juunil võttis Euroopa Parlament vastu otsuse keelustada põllumajandusloomade pidamine puuris, ühtlasi nõuab Euroopa Komisjonil keelustada puurid 2027. aastaks.
Igal aastal kasvatakse üle Euroopa puurides enam kui 300 miljonit põllumajanduslooma, näiteks sigu, kanu, küülikuid ja vasikaid.
Foto: Pixabay

Euroopa Parlament võttis vastu otsuse keelustada põllumajandusloomade puuris pidamine - 558 parlamendiliiget hääletas otsuse poolt, 37 hääletas vastu ja 85 jäi erapooletuks. Hääletuse ajendiks oli üleeuroopaline kodanikualgatus "End the Cage Age" ehk "Lõpp puuriajale", millele andis allkirja 1,4 miljonit inimest, vahendab Postimees.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960