Autor: Põllumajandus.ee • 16. juuni 2021

Erikomisjon tegi maaeluministrile ettepaneku kutsuda tagasi MESi juhatus

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutas tänasel avalikul veebiistungil kriisilaenude menetlust Maaelu Edendamise Sihtasutuses (MES) ja tegi Riigikontrolli koostatud auditi järelduste põhjal maaeluministrile ettepaneku sihtasutuse juhatus tagasi kutsuda.
Reinsalu sõnul on selle segaduse, ettevõtjate ebavõrdse kohtlemise ja läbipaistmatute otsuste eest vaja sihtasutuse juhatusel ka vastutada.
Foto: Liis Treimann

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul kiitis komisjon üksmeelselt heaks kõik Riigikontrolli auditi järeldused ja väljendas rahulolematust, kuidas MES on kriisilaene väljastades riigi raha jaotamise otsuseid teinud. „Maksumaksja raha puhul peab riik ennast kehtestama. Riigikontrolli audit näitab üheselt, milline segadus valitses MESi kriisilaenude väljastamisel,“ ütles Reinsalu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960