Autor: Põllumajandus.ee • 15. juuli 2021

Teet Soorm: seakatku levik paneb tõsiselt muretsema

Eile tuvastatud sigade Aafrika katku leid Harjumaal on pannud muretsema kogu Eesti seakasvatussektori, nendib Eesti Tõusigade aretusühistu nõukogu esimees Teet Soorm.
Eesti Tõusigade aretusühistu nõukogu esimees Teet Soorm kinnitab, et seakatku uus leid paneb tootjaid veelgi enam pingutama senisest.
Foto: Andras Kralla

Eestis diagnoositi esimene sigade Aafrika katku juhtum 8. septembril 2014, kui Hispaanias asuvast Euroopa Liidu referentlaborist saabus kinnitus Valgamaal Hummulis surnult leitud metssea kohta. Esimesed sigade Aafrika katku juhtumid kodusigadel diagnoosis Põllumajandus- ja Toiduamet 21. juulil 2015, sellele leiule järgnesid mitmed keerulised aastad, kus seakasvatajad korraldasid oma tootmised ümber järgides kõiki bioohutusnõudeid. Selle töö tulemusel pole viimase pea nelja aasta vältel katk meie seafarmidesse jõudnud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960