Autorid: Priit Pokk, Põllumajandus.ee • 9. august 2021

Prantsuse veinisaak võib jääda rekordiliselt kasinaks

Lisaks nigelale saagile on viimane aasta toonud ka teistsugust häda Prantsuse veinikultuurile: koroonaviirusesse haigestunud veinide degusteerijatel pole pärast maitsemeelte kadumist või muutumist võimalik oma ametis jätkata. Üks neist on Charles Philipponnat (pildil), kellel õnnestus pärast poolt aastat ränka tööd siiski 90% lõhna- ja maitsemeeltest taastada.
Foto: Reuters/Scanpix
Selle aasta äärmuslikud ilmad on pannud rallima suhkru ja kohvi hinnad ning kahandanud nende saaki. Puutumata pole ka jäänud viinamarjakasvatused: Prantsuse põllumajandusministeeriumi hinnangul võib sel aastal oodata koguni 30% väiksemat veinitoodangut.

Tänavune veinisaak võiks jääda hinnanguliselt 32,6-35,6 miljoni hektoliitri juurde. Ühes hektoliitris on 100 liitrit. Seega võib tänavu tulla ajaloo kehvim saak alates sellest, kui statistikat on koguma hakatud. Eelmisel aastal oli saak 45 miljonit hektoliitrit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960